Oceń
Deser ze świnki morskiej? To nowość dla mieszkańców Ameryki Południowej, choć smak świnki morskiej nie jest im obcy.
Chcesz być na bieżąco? Śledź Radio ZET - BIZNES na Linkedin
Świnka morska na obiad to już norma w Ameryce Łacińskiej. W Kolumbii, Peru czy Boliwii ekscytację wzbudził zimny deser z gryzonia.
Jak czytamy na portalu wiadomościhandlowe.pl, lody wyrabia ze świnek morskich Maria del Carmen Pilapana, prowadząca na obrzeżach Quito, stolicy Ekwadoru, niewielkie stoisko z mrożonymi przysmakami.
Właścicielka stoiska po ukończeniu bezpłatnych kursów szkoleniowych dla przedsiębiorców postanowiła wprowadzić coś innowacyjnego do biznesu. Padło na lody o smaku świnki morskiej.
Przepis:
Lody wyrabia się z gotowanego mięsa świnek morskich. Należy dodać do niego mleko lub śmietankę i zamrozić miksturę. Po pewnym czasie ta uzyska konsystencję lodów. Jak smakuje świnka morska? Jak czytamy na portalu, smakiem przypomina kurczaka.
RadioZET.pl/wiadomoscihandlowe.pl
Oceń artykuł